Spravna maša za žrtve v Laškem?

Stroka še vedno ni povedala, kateri vojaki ležijo pobiti v Barbara rovu. Samo domobranci, ali tudi ustaši. Cerkev, desni politiki iz Slovenije in Hrvaške, pa se že tam slikajo, žalujejo in se spravljajo. S kom? Danes je škof Stres dejal (objavljeno na siol,net….http://www.siol.net/slovenija/novice/2009/03/vlaskemspravnamasazazrtvepobojevvhudi_jami.aspx)

“To je bil sistematično načrtovan zločin” Mogoče, najverjetneje pa le del čiščenja, kot se reče v vojaškem žargonu, enot, ki se niso hotele predati, izdajalskih sil in podobnega, kar je del vojne. Obsoja tudi molk, ob tem dogodku. In o molku, je v zadnji Mladini M. Stefančič jr, napisal nekaj zelo pametnih stvari. Omenil je pisma talcev, ki so jih napisali v zadnjih urah, omenil je, da zločinci (bela garda)i, ki so še par dni, predno so jih zajeli in vrnili, ob begu v okolici Ljubljane postrelili še 29 talcev, pri Dravogradu zmetali 200 ranjencev v vodo, med samo vojno sami pobili ali izdali sovražnikom na tisoče nedolžnih civilistov, ne morejo pričakovati milosti in pravičnosti, sploh v kaotičnem obdobju konca vojne. Gospod Stres, ki je bil pred kratkim še celjski škof, je imel slabih 200 m do muzeja in do celjskega piskra, kjer bi si lahko ogledal in prebral, kaj je to sistematično pobijanje. Prebral bi lahko številna pisma čakajočih nedolžnih vernih slovencev, civilistov, z imeni in priimki, preprostih ljudi, naključno izbranih in odvedenih na streljanje.  Na slikah, ki so jih sistematično dokumentirali prijatelji nemci, bi videl starejše očete, ženske in 16 letne fantiče. Iz njihovih pisem veje vdanost v usodo, vera v Boga in vera v Slovenijo. Pa najbrž škofa to ne bi ganilo.  Premalo politično.

Nemci so v upravni enoti Gorenjska pobili 1200 talcev, v enoti Spodnja Štajerska (Mb, Ce) pa 1700. Ljudje božji!! civilistov, nedolžnih. Obglavljanje, obešanje in streljanje. Dokumentirano. V celjskem piskru so streljali tudi po 100 talcev naenkrat.  Krematorij v Gradcu, ni požiral vsega, in so jih morali zagrebsti. Kdor pozna Celje ve, da so se streli slišali tudi v župnišče (škofijo) Ali je cerkev kaj protestirala? Se zavzela za nesrečne vernike? Imela maše zanje? NE Nad kom torej žalujejo, se spravljajo? Tam leži 300 pobitih vojakov, za katere se ne ve, ali so ustaši ali belčki. Tudi varždinski škof je prišel, kar malo ribarije je izgleda med belimi in ustaši, čigavi so noter. So nedolžni? Kdo ve. Onih 1700 samo s štajerske so zagotovo, dam roko v ogenj. Med njimi je fant, kjer so počakali, da je dopolnil 18 in so ga obesili (ordnung ..ni kaj) Se mogoče spravljajo in žalujejo nad ustaši, ki so dokazano v Jasenovcu pobijali tudi slovenske duhovnike. Čudna so pota…gospodova.

 • Share/Bookmark
Zapisano pod: miks | 29.03.2009 | 8 komentarjev »

Lahko pustite komentar, ali uporabite trackback z vaše strani.

8 komentarjev
Komentiraj.

 1. 29.03.2009 ob 19:34, had pravi:

  odlicen zapis.. in me veseli, da se kdo razmislja podobno kot sam..

 2. mica 29.03.2009 ob 20:07, mica pravi:

  TO, da so bili pobiti v Piskru, se je že ves čas vedelo. O tem s eje pisalo in obžalovalo. Da pa so oblastniki PO vojni /!!!/ pobili teh 100.000 ljudi- krivih ali nedolžnih- pa s eje več kto 60 let tajilo. Še več: morilce in tiste, ki so poboje zagrešili, smo malikovali kot Bogove, jih imeli za narodne junake, heroje. Samo v tem je razlika- med pomori enih in drugih.

 3. Hotimir 29.03.2009 ob 20:20, Hotimir pravi:

  kje si jih našla 100.000 ? Uradni podatki pravijo:Na kratko. od 1.500.00 Slovencev živečih pred vojno jih je ne zaradi svoje krivde umrlo 89000 ali 6%!! Kriv je bil imperializem (saj so se najprej kapitalistične države užgale med sabo) predvsem pa nemški nacizem, italjanski fašizem skupaj z njihovimi somišljeniki, podrepniki in izdajalci. Jasno je bilo iz nemške ideologije, da bodo Slovani po končni rešitvi, kolikor bi jih sploh ostalo, drugorazreden narod…hlapci, sužnji ali nekaj podobnega. Za svobodo in za Slovenijo so se borili partizani. V bojih jih je padlo največ, 27000. Domobrancev, belčkov al kakorkoli so se izdajalci imenovali, je padlo 1800 (seveda ne v boju s fašizmom in nacizmom) V glavnem so vedrili in se skrivali po farovfih in cerkvah. Posledica njihovega sodelovanja z okupatorji je bila smrt 1032 civilistov v taboriščih nemčije in italije, 830 ustreljenih talcev in v zaporih dodatno mučenih in ubitih 130 civilistov.Do konca vojne pa je v okupatorskih taboriščih, v izgnanstvu in na prisilnem delu umrlo še vsaj 10.80925 civilistov, predvsem sorodnikov partizanov in sodelavcev odporniřkega gibanja. Kot prve množičene žrtve nemškega nasilja so bili obnemogli in duševno prizadeti s Spodnje Štajerske, ki so jih 597 »evtanazirali« v avstrijskem Hartheimu poleti leta 1941.

  Referati in razprava s posveta v Državnem svetu 11. in 12. novembra 2004, ki sta ga pripravila Državni svet Republike Slovenije in Inštitut za novejšo zgodovino v Ljubljani

  http://www.ds-rs.si/dokumenti/publikacije/Zbornik_05-1.pdf

  Kje si jih dobila 100000?

 4. IZTOK GARTNER 29.03.2009 ob 22:17, IZTOK GARTNER pravi:

  Podpišem !!!

 5. 31.08.2010 ob 20:09, Žagz pravi:

  res je podpišem

 6. 31.08.2010 ob 20:49, NoMercy pravi:

  za Boga milega (t.j. za mene) PUSTITE že mrtve enkrat pri miru!!! NE maziljenje ne zaklinjanje ne nevemkajdelajožidiin_muslimani z mrtvimi jih ne bo ne zveličalo ne obudilo, ne karkoli!!! Dober odnos imamo sami v svoji zavesti, srcih … negled na to kje so in kako so preminuli!!!

  Ob vseh teh pizdarijah, ki jih ŽIVI delamo okoli mrtvih mi gre na bruhanje. Pizda_materna — a bi jih radi fukali al kaj!?!?!

 7. 14.01.2015 ob 05:12, odškodnina za poškodbe pravi:

  Podpišem!

 8. 26.01.2015 ob 06:53, Dedovanje pravi:

  Ja ,.. jaz tudi!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !