8 marec

V včerajšnjih Slovenskih novicah sem prebral zanimiv članek o ženskah, kakor jih vidi teoretski psihoanalitik Roman Vodeb. V vsem se strinjam z njim. Že naslov ” Osmi marec, dan žena ali moškinj” pove vse :)

Pa še nekaj zanimivih trditev;  Harmonija partnerskih odnosov je na najnižji točki v zgodovini. Krivda je, kolikor jaz razumem v modernem kapitalističnem (faličnem) življenju, ki žensko izmaliči in spremeni v moškinjo. To življenje ji govori, da mora biti podobna moškemu, kar je bila nekoč tudi dekličina prva želja, ko se je soočila z anatomijo genitalij nasprotnega spola-torej, biti fantek :)   Moški luleke imamo in ne čutimo prav nobene želje po nekem dokazovanju, perfekcionizmu in prevladovanju. Ženske pa se morajo ves čas dokazovati, grebsti, biti naj in naj….gnjaviti moškim. Feminizem je stvar zakompliciral, pozitivno je le to, da so ženske dobile enakopraven položaj, po drugi strani pa je prišlo do še večjih norosti, kot so spolne kvote v politiki, porodniški dopust za moške, kurčenje v športu, kar je v bistvu v osnovnih domenah moško. Od tod taka nesorazmerja zaposlenih v šolstvu, ali sodstvu (90% sodnic) in poslednična zmešnjava in neučinkovitost. Hm hm hm…bo že držalo.

 • Share/Bookmark
Zapisano pod: Aktualno | 8.03.2009 | 4 komentarjev »

Lahko pustite komentar, ali uporabite trackback z vaše strani.

4 komentarjev
Komentiraj.

 1. 8.03.2009 ob 23:59, Anton pravi:

  Še dobro, da imam luleka:) Je pa res, da so v poklicih v šolstvu, pa zdravstvu pa sodstvu v glavnem ženske. Nekje sem bral, da je to zato, ker se punce hitreje fizično razvijajo, so bolj zagnane, se bolj učijo in trudijo v šoli in so v obdobju pubertete bolj resne, medtem ko fante takrat najbolj meče in popušijo že v srednji šoli in potem niti ne gredo študirati, škoda. Je pa tudi res, da se ženske zato tudi prej starajo in usihajo. Ampak izgleda je ravno v tem keč. Moški zamudijo zaradi napačnega šolskega sistema ali nekaj takega. Ker jasno je, ustvarjalnost in logika je le na strani moških…tako ali drugače

 2. 13.03.2009 ob 22:38, blazjarc pravi:

  Dobro da ga imam in da ga marsikatera nima. Moškinje – ta je nova in mi je všeč!

 3. 5.09.2013 ob 17:53, Bret Silva pravi:

  oh, hvala ti, angelca. sem èist preveè razburjena, da bi se še koherentno izražala, je pa to približno to, kar sem hotela povedat omenjaš gotovost in res je to nekaj, èesar nimam…verjetno zato, kar sem nekaj pridobila, nekaj pa izgubila, ko sem se po svoji apokalipsi spet sestavila in spet res…dobro vem, da ko poènem stvari, ki so mi v življenju skoraj pomembnejše kot dihanje-ko pišem, ko gledam, pa še par je takih, ki se jih ne da razložit tako na kratko-vem, da tega ne poènem ne kot ženska ne kot moški, moje ime, moja zgodovina, moje telo, karkoli, je pozabljeno. šele takrat resnièno sem,. tako, biti, to je edina želja. se mi zdi, da je to daleè od ambicije. uspeh pa je ugotovitev, da ni treba nièesar kot obstajati. zavreèi vsa prièakovanja, lastna in tuja, sprejeti se, se ne definirati.priznati si, tako je, kaotièno je, lepo je, kako je lepo, kaj me briga konec koncev vse skupaj, dokler sem. moški pa so to dosegli v veèji meri, zaradi drugaène vzgoje, ki so je bili deležni. tako jih je med njimi mnogo veè kot pa med ženskami, ki se imajo kratko malo fino in prav hromeèe lepo.

 4. 27.01.2015 ob 17:26, stecaj pravi:

  Lep čas!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !