Čustva sočutja ob nedavnih poplavah

Kar ganjen sem bil, ko sem prebral na danasnji prvi strani Siol, (zdajle je ura 20.00) prispevek “Slovenija žaluje” V njem nas podučujeta škof Uran in celjski Stres, kako je  življenje minljivo, kako se bo igranje z božjimi zakoni prejkoslej maščevalo in Stres pove tudi, da se morajo čistva sočutja spremeniti v solidarnost. Obrisem si solzo ganjenosti in v strahu razmišljam…le kaj so ti ljudje hudega storili temu njihovemu bogu, da se jim je tako kruto maščeval….so mogoče predolgo imeli v lasti cerkvene gozdove…so ga preklinjali…Ja je res hud tale njihov bog, ampak zakaj štrafa tudi tiste, ki nimajo z njim nič….ali pa otroke. Mislim da ne bom dobil odgovora. Pri verouku ti možje učijo: bog je pravičen sodnik, ki dobro plačije in hudo kaznuje…..hm hm hm..  Kot ateist sedaj razmisljam kdo ali kaj bi lahko v Sloveniji bil bog. Najbrž je to nekdo, ki cerkvi dobro plačuje, rajo pa hudo kaznuje.

Celjski  škof Stres je za žrtve daroval mašo…kako lepo. Zraven je seveda opozoril vse, kako smo minljivi in podobno ter pudaril “da se morajo čistva sočutja spremeniti v solidarnost”  Torej je treba dati nekaj konkretnega za uboge, ne samo žrtvovati zanje sveto mašo…vsaj tako razumem. Ko so ga ob zbiranju prispevkov za nakup aparata za zgodnje odkrivanje raka, ki ga želi kupiti celjska bolnica prosili za konkretne prispevke, ni dal nič…ker je cerkev revna in ker morajo (kaksna krivica) kupiti zemljišče in pozidati eno veliko škofijo v Celju.

Torej kaj bosta konkretnega dala tale dva možakarja, visoka predstavnika institucije, ki ima v lasti večino slovenskih gozdov, veliko nepremičnin in delnic v slovenskih firmah. Seveda bosta dala moralno podporo in molila za uboge ljudi. Ljudje pa rabijo konkretno pomoč. Zakaj ne reče Uran…dobri ljudje, pojdite v moje gozdove in si posekajte toliko lesa, kot ga potrebujete, saj ste člani cerkve in je gozd tudi vaš, tisti pa, ki ste neverni tudi vzemite kolikor rabite, da boste v praksi videli, kako je gospod usmiljen. Jok brate…tega ne boste slisali. Že res da bodo potem, ko bodo odpirali obnovljene objekte, na otvoritvah zraven tudi farji, ki bodo mahali s palicami z blagoslovljeno vodo in žegnovali nove objekte (kot bi označevali…to je naše..) Pa potem se bodo pustili pogostiti v Vip objektih in dobrohotno podarjali svoj žegen sem in tja.

Za take primere imajo en fini pregovor: Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal.

 • Share/Bookmark
Zapisano pod: miks | 21.09.2007 | 9 komentarjev »

Lahko pustite komentar, ali uporabite trackback z vaše strani.

9 komentarjev
Komentiraj.

 1. asterrion 21.09.2007 ob 21:09, asterrion pravi:

  Mislm da si to strafanje razlagajo kot hudicevo delo. “When under trial, let no one say: ‘I am being tried by God.’ For with evil things God cannot be tried nor does he himself try anyone.” Ce je reku da se mascuje Bog ker smo krsil njegove zakone potem je govoru direktno v nasprotju z biblijo :)

 2. Hotimir 21.09.2007 ob 21:38, Hotimir pravi:

  Medtem, ko se cela slovenija zavzema za pomoč ljudem, zbirajo prispevke, prostovoljno pomagajo,pa oni ne pozabijo omenjati neko demagogijo, pa grožnje, da je to kazen za neke imaginarne grehe. Da jih sram ni. Naj pomagajo konkretno, saj imajo veliko, če ne naj bodo pa tiho in ne mučijo dodatno ljudi s svojo ideologijo.

 3. veter14 21.09.2007 ob 22:19, veter14 pravi:

  ….za cerkev me malo briga…..imajo pa strokovnjaki prav…..velik nas bo stala nasa mrzlicna potrosnja…. …drgac je sramota, da drzava z najvisjimi davki na svetu ne premore dovolj velikih denarnih rezerv za nenadne katastrofe…se vprasam, ce slucajno ne papajo $…ej frajerji ni to trava:)

 4. primozkrasna 30.09.2007 ob 22:22, primozkrasna pravi:

  Malo sem bral tvoje poste. Zrajcal si me ko si napisal par krepkih na mojem blogu. Pa vidim, da si prav patetična kreatura. V vseh stvareh vidiš le slabo in negativno. Kako ti bo kdo verjel če nisi pripravljen sprejet dialoga. Pravzaprav se mi kar malo smiliš. Sigurno si imel težko in delinkventno otroštvo. Se motim? Napiši kaj. Lep pozdrav primož

 5. vlatka 12.01.2008 ob 22:22, vlatka pravi:

  Moj nono je vedno rekel: “Župniku daj na vilah”.

  Kar je pomenilo: imej distanco.

  Župniki so hodili po hišah, jih blagoslavljali in ZAHTEVALI prispevke.

  Moj nono, vdovec, z osmimi šoloobveznimi otroki, pa naj daje prispevke? Saj jih je dal, “reda radi”. I so potem bili kakše teden lačni.

  A ko pomislim, kako dobro je živel tisti duhovnik, me še sedaj zvije.

  Je pa bil od “hudiča”. Vero je kar prikrojil po svoje. Če nisi dal, ti ni krstil, obhajal ali birmal otroka. In ker so starši to želeli, so se mu podredili. In ga vsi hkrati preklinjali.

 6. 12.01.2008 ob 22:27, Ana pravi:

  “Celjski škof Stres je za žrtve daroval mašo…kako lepo.” :mrgreen:

  to je ena velika farsa. groteskno. bolano. patološko. zgubljeno. grdo. teror. žaljivo in brutalno. – vse to o Cerkvi in njenem delovanju.

 7. 21.01.2008 ob 13:32, Tamara pravi:

  Mah Cerkev je Cerkev,… pralnica denarja pač. In po njihovo povedano – valilnica grehov. Tako je bilo, je in bo. Dokler bo narod pač to pustil.

 8. 6.02.2008 ob 15:25, malaglumica pravi:

  ti si en navden kreten! izgleda da nisem edina ki me je okritiziral :P :( :( vse vidiš črno-belo oleg tega pa še kritiziraš cerkev, hrvate… poln predsodkov si! znašaj svojo slabo voljo nad čem drugim. NE NAD MANO!

 9. Hotimir 6.02.2008 ob 22:37, Hotimir pravi:

  Glupa pupa tale malaglumica Eva Stražišar.Ker sem ji skritiziral njen SPAM email, ki ga je objavila (to so tisti maili, če ne pošlješ naprej 10 prijateljem, te bo doletela nesreča in take bučke) me je sedaj opljuvala. Ježušna pa še hrvate in sveto cerkev kritiziram??? Ko bog bom prišel v pekel :) Praviš da bi bila rada igralka…he he kake vloge pa, kot Severina al pa mogoč marijo iz fatime :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !