Pop in Rock sta satanovo delo

Novi papež Ratzinger je napisal eno lepo knjigo o rajnkem papežu Vojtili. Kot njegov nekdanji svetovalec je sedaj pršiel na svoj račun in ga prav prijetno skritiziral. Predvsem njegov odnos do moderne muzike, do popa in do roka. Odsvetoval mu je rok koncerte, ker pa ga papež takrat ni poslušal in je podpiral nove načine širjenja vere in ,ker je papež pać nezmotljiv, se je takrat Ratzinger potuhnil in s svojim iskrenim nasmehom spremljal početje svojega šefa. Sedaj pa lop po njem. Pop in rok muziko proglaša za satanovo delo. Ne pusti več prirejanja koncertov za kristjane, moderno muzicirati v cerkvah, in uporabo električne kitare. Groza. In zdaj me zanima, kako gledajo mladi kristjani na to. Po logiki je v bistvu prejšnjega papeža proglasil za nekakega satanista. Nič mu ni mar, da izvira rok glasba iz cerkvene muzike. Da so Presley in podobni črpali iz gospela. Da je bil Johny Cash veren in je taksnih tudi veliko njegovih pesmi. Pa Sprigstean, Jery Lee Luis…itd.  Da je sam Vojtila prisostvoval Dylanovemu koncertu in celo potem recitiral verze iz njegovih pesmi. Vsi kristjani, ki jim je všeč rok in pop so torej grešniki….dopade se jim satanistična muzika. In če hočejo resno slediti svojemu papežu in ga seveda pokorno ubogati, bodo sedaj lahko peli le litanije in kanone… ja pa seveda, Mozarta in Beethovna, ki sta Raciju všeč :) in najbrž da tudi Wagnerja. Slednji je bil Dolfiju skorajda dvorni muzikant :) Ratzinger pa baje član njegovega Jugenda. Kolobocija po mojem. Kaj ostane mladim in malo manj mladim kristjanom…..da lepo zberejo svoje vinilke, kasete in cedeje, ter jih družno zažgejo na grmadi.  Čudna so pota Gospodova :)

 • Share/Bookmark
Zapisano pod: miks | 12.03.2007 | 16 komentarjev »

Lahko pustite komentar, ali uporabite trackback z vaše strani.

16 komentarjev
Komentiraj.

 1. 12.03.2007 ob 21:52, mijau pravi:

  Lahko pa gredo med ateiste in poslušajo, kar hočejo.

 2. 12.03.2007 ob 22:49, Štefan pravi:

  Ja a to papež Benedikt pravi? Ja saj če on reče ampak ne vem no ene so pa prav luštne. Kaj pa Roy Orbison, a to je pop oziroma rok ali ne. Ja sedaj niti ne vem kaj je dobro in kaj ni. To je verjetno konec koncev odvisno od človeka, saj ane tudi papež je navsezadnje le človek. Je pa res da so ene kar preveč nasilne ali pa vulgarne da bi se jih kar takole poslušalo. Ravno zadnjič je bila na radiu ena od Smolarja pa je preklinjal kot kak južnjak. To pa res ni dobro.

 3. Hotimir 13.03.2007 ob 19:50, Hotimir pravi:

  Po moje 80% katoličanov in ravno taksen procent župnikov rado poslusa pop ali pa rok. Ja to pravi papež Ratzinger in misli zelo resno :) Nič več ti ne sme biti vseč Orbison :)

 4. 13.03.2007 ob 22:12, Štefan pravi:

  Ja ti hudič. Ti me tudi malo hecaš, to vem, pa vseeno. Nič, jaz bom še bolj pazil, da ne bom kakšnih nasilnih, ali pa še huje vulgarnih poslušal, pa bomo potem videli, kaj se iz tega izcimi. Drugače pa če rečeš papež potem je to Benedikt, Ratzinger je bil pa prej. Samo tolko da veš.

 5. Hotimir 14.03.2007 ob 15:27, Hotimir pravi:

  Papež je zame samo naziv…funkcija, kot oficir ali policaj….tip se piše Ratzinger….če mu pa nekateri pravijo sveti papež ali sveti oče, je pa to čisto njihov problem.

 6. 14.03.2007 ob 16:34, Štefan pravi:

  No malo več pa je, kaj ga pa serješ.

 7. 14.03.2007 ob 18:41, mijau pravi:

  Hotimir, res je papež funkcija, vendar je ta zadnji papež dobil, ali si izbral ime Benedikt, zraven pa dobil še zaporedno številko.

  Tudi za Marilyn Monroe malokdo ve, kakšno je bilo njeno pravo ime, ali za Pele-ja.

 8. 14.03.2007 ob 20:16, Štefan pravi:

  Aha, tako je. No seveda pa ne moreš papeža s tisto žensko ali po domače babo primerjat.

 9. 15.03.2007 ob 07:17, mijau pravi:

  Štefan, primerjaš lahko vse, le enačit jih ne smeš.

  Primerjal pa nisem papeža in Merilinke, ampak spremembo imena.

 10. 15.03.2007 ob 08:51, Matt pravi:

  Joj, kolk butasta debata oziroma komentiranje. Dajte fantje se drugič potrudit in malo bolj konkretno opredelit svoja mišljenja. Jaz na to temo sicer nimam kaj pametnega za povedat in tudi ne bi komentiral tega bloga, le zaradi neumnega debatiranja se nisem mogel zadržat. Samo poglejte potek komunikacije – začelo se je s papežem, končalo pa z Marilyn Monroe.

  Pa lep dan vsem. M.

 11. 15.03.2007 ob 14:28, mijau pravi:

  Matt, ni se še končalo. Zanalašč.

 12. Hotimir 15.03.2007 ob 18:41, Hotimir pravi:

  Matt, če te res moti, ne vem kaj se pol oglasas :) Bistvo debate je, da sta dva rimska papeža popolnoma različnih mnenj o muziki. Eden je celo tako agresiven, da jo proglasa za satanistično, drugi pa jo je podpiral. Eto. Kateri ima zdej prav..he he. Glede na to, da mora kristjan slepo slediti svojmu nezmotljivemu papežu, se mora tudi njegovo mnenje spreminjati po vetru. Stefan pa se je obesil na to, kako jaz tipa imenujem :) Čista RKC hinavsčina….ko pride do problema ali dileme, zamenjas temo, ali izvajas kako drugo diverzijo, samo da ni treba uporabljati logike, ali bog obvaruj, kritizirati rimsko kurijo. Bom za Stefana postavil vprasanje po njegovo :) Kateri sveti oče, nezmotljivi sveti papež Benedikt ali Janez ga serje…pise neumnosti, deluje proti drugemu papežu in se moti…..

 13. stesh 15.03.2007 ob 21:12, stesh pravi:

  Kok je naš papež pameten in oh in sploh. Če je človek neizobražen, naj bo raje tiho. Zanima me, kje je v pravi rock glasbi našel satana. Fucked up.

 14. nora 15.03.2007 ob 21:17, nora pravi:

  Hm, pol sem jst z eno nogo že v peklu ….

  o ti nora, bad bad nora….

 15. agent 26.03.2007 ob 01:13, agent pravi:

  Mene zanima, katera knjiga je to. Jo grem takoj nabavit.

 16. 17.05.2008 ob 21:33, dusan pravi:

  Saj vemo,da imamo tudi “RAP”za kristjane pa v tem ne vidimo nic slabega!!!???Ce bomo tako nadeljevali bomo kmalu tudi tetovaze delali saj to je imel tudi kak John Lenon a ni?Prosim vas(ljudi,ki imajo res srce za Jezusa),da nehamo ze enkrat z temi neumnostmi in zivimo ponizno Bogu vsecno zivljenje!ZIVIMO V TEM SVETU;NISMO PA S TEGA SVETA!!!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !