Ubijalski stroji

V službo se vozim kar dobršen del po avtocesti. In pred dnevom, zjutraj še v poltemi, na nasprotnem voznem pasu polno kamionov, osebnih avtov in vmes nekaj čudnega, nenavadnega za normalno živčno avtocesto. Malce manjše rumene utripajoče lučke, vozilo pa nekam nevidno, potuhnjeno, zlohotno, kot bi srečeval temne sence….seveda, oklepniki. Ponovi se po vsakem kilometru. Stisne me v želodcu, kot bi pravkar ušel prometni nesreči. Seveda, pred 16 leti smo jih čakali, s cmokom v grlu in kamnom v želodcu. V rokah pa, kot bi šli s fračami nad medveda. Slišali smo jih že nekaj kilometrov prej. In hrumenje njihovih motorjev je bilo podobno hrkanju zaklane svinje preden pogine, samo bolj železno je zvenelo….in čedalje bolj glasno. Bili smo zategnjeni v smrtnem strahu, stisnjene ustnice in riti, kleli smo jih v vseh jezikih in tolažili en drugega. Soborec mi je v šali rekel, da se niti od strahu ne bi mogel posrati, tako je živčen. 

Da skrajšam. Zmagali smo…tudi proti takšnemu orožju. Pa razmišljam naprej po poti, z mešanimi občutki obujenega strahu in jeze. Koliko to stane. Kam bi lahko vse dali ta denar. Za sina plačam 35 jurjev samo za mesečno za sredno šolo. Malice nimajo urejene…knjige. Ljudje umirajo, ker čakajo na aparature v bolnicah..ker čakajo zdravila. Srednješolci prepuščeni sami sebi, Zver pa daje denar iz ministrstva za vse sorte projekte, celo cerkvi za organiziranje nekih delavnic o družinah in podobno. Država nima denarja, da bi zavarovala vse železniške prehode…pač umre vsako leto par deset ljudi…pa kaj. Bomo naredili nove…za 4 jurje otroških dokladov. Patrij pa kupimo 60???? Jebenti :(   Slovenci smo dobri vojaki. Zakaj zdaj rabimo to?? Kje je naš sovražnik? Če bo tu, pri nas, garantiram, da ga bomo spravli…tako al drugače. Kje je? V Afganistanu, Iranu, Kosovu, Iraku…Afriki…nekje v Buševi glavi in glavah bušmanov. Naši politiki so sami sebi bušmani. Kako se lahko iz povprečnega pametnega slovenca človek spremeni v politika??? Tega razvojnega nauka tud Darvin ni poznal.  Kot sem rekel, smo bili Slovenci vedno dobri in spoštovani vojaki. Cenil nas je Napoleon, monarhija, pa tudi kraljevina. Zdaj rinemo v tujino…expedicija. V zgodovini je bila ena taka v Mehiko. Mehikajnerji, so pravili tistim osirotelim, ranjenim in spufanim vojakom, ki se jim je uspelo vrniti od tam, kjer so se borili za kajzerja. Smo pa tudi zmagovali, ampak vedno takrat, ko so se borili normalni vojaki, na čelu z normalnimi ljudskomislečimi oficirji. Po prvi vojni Majster in zmaga, druga vojna partizani in zmaga, osamosvojitvena vojna 91, zopet zmaga. Ampak!!!!!! Takoj po zmagah, so se iz lukenj privlekli politiki :( In kaj se je zgodilo. Najprej so popljuvali in usrali vojsko in vosjskovodje, ki so zmagali. Njihov pomen minimalizirali in na njihova mesta postavili nove, strokovnejše, akademske kadre. pomagali so jim farji in kulturniki. Potem so svobodo takoj nesli na pladnju novim gospodarjem. Po prvi vojni kralju v Beograd, po drugi Titu v Beograd in po zadnji Natu. Novi gospodarji so kajpada potrepljali hlapčke in jim potrdili, da so njihovi vojaki res zanič, prav tako tudi oprema. Potrebno jim je menjati voditelje in opremo. In polihlapčki so takoj nagnali oficirje, pometali stran opremo in od novih gospodarjev nakupili ne najboljšo ampak najdražjo opremo. Denar so vzeli otrokom, bolnikom, kmetom in delavcem.In na koncu so njihovi mogočni, močni, in pametni gospodarji (do sedaj še vedno) v razsulu in pompu propadli ali razpadli in z njimi silni denarji, ki so si jih Slovenci trgali od ust.(monarhija, stara juga, nova juga, SV??). Hlapčki so se v paniki poskrili, zamenjali kožuščke, cvilili in čakali kot zapuščeni cucki. Potem so se malce ojunačili in spet potisnili v ospredje pokončne, okradene in goloroke  Slovence. No dejte, rešite nas, rešite svoje žene in otroke…domovina krvavi in kliče..dejmo..dejmo….

A kir razume zakaj me ni toliko strah, kolikor sem besen :(

 • Share/Bookmark
Zapisano pod: miks | 23.02.2007 | 5 komentarjev »

Lahko pustite komentar, ali uporabite trackback z vaše strani.

5 komentarjev
Komentiraj.

 1. Fetalij W. Tyschew 23.02.2007 ob 15:11, Fetalij W. Tyschew pravi:

  Politika je kurba. Lobiji so pa najhujša možna stvar v njej. In očitno obstaja širom sveta tudi v državah kot je naša, kateri ne grozi noben zunanji sovražnik, velika želja po vojskovanju in igranju vojakov. Če ne na lastnem ozemlju, potem pa v tujini. Kar je žalostno.

  In da pri tako obsežnem in velikem nakupu, kot se gre pri Patrijah, niso vedeli sploh, kaj točno kupujejo (baje so brez opreme, mitraljezov ali kako že), je pa SRAMOTA!!!!! V Japonski vladi bi vsi naredili harakiri zaradi tega, pri nas pa se le skomigne z rameni… ah ja, saj bomo pač opremo dokupili.

  Pi$!& vam Mat=!#$#!!!

 2. ŠVABA 23.02.2007 ob 15:16, ŠVABA pravi:

  Ja glede tega se pa popovnoma strinjam s teboj in mislm da se še marsikdo. Hja NATO je prinesu svojo politiko in ko se enkrat politika menja nam je tak znano da se zamenja domala vse! Men med drugim tudi ni jasno zaka bomo kupili teh 136 oklepnikov pri finskem delodajalcu in ne slovenskem?…sedaj Sistemska tehnika že odpušča delavce na račun propadlega posla, finska patria pa še sedaj nič ne gradi pri nam in nič ni videti, da bi že zaposlila kakšnega delavca!! Potem če se vrnemo k operacijskim mizam, kako dovgo so jih kupovali, ljudje pa u bolnišnicah na ta račun trpeli in če pomislimo, da so vse te mize skupaj stale toliko kot en oklepnik(upam da se ne motim) se res lahko samo primemo za glavo ter z njo butnemo u steno. No da vas ˝razveselim˝ tudi prihodnost ne bo nič kaj rožnata…obeta se nam postavitev nekakšne NATO baze v Cerkljah,nakup enega ali dveh vojaško transportnih letal, zamenjava orožja(namesto kalašnikovih bomo dobili plastične belgijske avtomatske puške-pri tem nakupu naj bi šlo za osebne interese) ter bojne ladje za naših 43km obale al kolk je že mamo?….bravo naši, šus u bučo

 3. Hotimir 23.02.2007 ob 21:31, Hotimir pravi:

  V bistvu živimo v neki Patjomkinovi vasi. Vse je navidezno in napihnjeno. Politiki se preseravajo in delajo bogate, folk pa životari. Vračajo denar in gozdove cerkvi, razprodajajo premoženje. Ko pa morajo najti denar za socialo, mladedružine, za zdravstvo…pa skoparijo. Najbolj sram me je bilo, ker smo veterani sami zbirali denar za avtomobil soborca, ki je ostal po vojni hrom od pasu navzdol. Birokrati in aparatčiki, ki so se skrivali, so skor do njegove smrti razsojali ali jeupravičen do penzije, pa do dodatkov :( Zadnjič pa Zver podpie s cerkvijo poravnavo 8 Miljonov evrov , zgolj za uporabo betnave v MB od časa ko jim je bilo vrnjeno, do takrat ko sodejansko dobili nazaj. Adijo pamet.

 4. london 24.02.2007 ob 01:13, london pravi:

  Hotimir, zaenkrat le lp. Ne da se mi pisariti in predavati kako in kaj, ker vsaj zaenkarat se ne vidim smisla. Bom pa vesel, ce se nas bo zbralo vsaj nekaj blogerjev, ki smo dejansko dali “jajca na ponev” za naso ljubo Slovenijo. Kot berem, si bil eden teh! Kapo dol! Tudi sam sem bil. Morda enkrat o tem na mojem blogu….

 5. iskrica 26.02.2007 ob 19:49, iskrica pravi:

  Če pa damo roko na srce, sociala pa tudi malo naredi zase, kakor tudi mladina. Res je, da bi mogla država delno poskrbeti za njih, vendar kdo pa skrbi zame?? jaz sem se sama odločila, da bom to kaj sem. Komot bi se šla socialo. Potem pa iščem ljudi za delo, pa jih ni. Jim ponudim različna dela, pa še jim bolj ni. Pa jebemo sunce… Pa dajmo, ne čakajmo vedno nekoga da nas vleče iz dreka!! preskočimo ga!!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !